Nytt Mode 2024

Nytt Mode 2024: Vad kan vi förvänta oss?

Även om 2023 inte ens har slutat, tänker vi redan på vad som kan vara på modescenen nästa år. Mode är en bransch som alltid rör sig framåt, och varje år dyker det upp nya trender som fångar vårt intresse. Här är några av de trender som vi tror kan vara stora inom mode under 2024.

Ett Återvändande till Minimalism

Efter flera år av färgglada och överdådiga trender, kan 2024 vara året när vi återvänder till en mer minimalistisk stil. Vi kan se en ökning av enfärgade och enkla kläder, där kvaliteten och detaljerna är de viktigaste faktorerna. Färger som vitt, svart, beige och grått kan dominera paletten, och vi kan se stilrena plagg som bygger på skärning och material.

Läderdetaljer

Läder har varit en populär trend de senaste åren, men under 2024 tror vi att det kommer att bli ännu mer vanligt med läderdetaljer på kläder. Det kan vara allt från enkla knappar och dragkedjor, till stora läderdetaljer på jackor, klänningar och kjolar. Detta ger en rå och edgy känsla till din outfit och kan användas för att skapa en statementlook.

Sustainable Fashion

Det är ingen hemlighet att modeindustrin är en av de mest miljöskadliga branscherna i världen. Under 2024 kan vi förvänta oss att allt fler designers och klädmärken fokuserar på hållbarhet och etiska val i produktionen av sina kläder. Detta kan inkludera användning av återvunnet material, koldioxidneutral produktion och minskad avfallshantering.

Stora Mönster

2024 kan också vara året då vi ser fler stora och djärva mönster på kläder. Stora blommor, geometriska mönster och djurtryck kan dominera på catwalken och i butikerna. Dessa plagg kan vara enkla att styla och använda för att skapa en hel outfit eller bara som en accent för att piffa upp en annars simpel outfit.

Athleisure

Athleisure är en trend som har varit populär i flera år, men under 2024 kan vi se att trenden utvecklas ytterligare. Vi kan förvänta oss fler kläder som kombinerar sport- och vardagsstil, som t.ex. leggings med dressade toppar och sneakers med klänningar. Detta ger en bekväm och trendig look som fungerar både på gymmet och på stan.

13 Mar 2023