Bloggen

RSS

Allmode Kläder

1 Sep 2023

Allmode Kläder: En Resa Genom Mångsidig Mode

I världen av mode finns det trender som kommer och går, men det finns också något som är tidlöst och alltid relevant: allmode kläder. Det är konceptet att investera i plagg som är mångsidiga, tidlösa och passar i alla sammanhang. Allmode kläder är mer än bara trender; de är grundläggande byggstenar för en välfungerande garderob. Låt oss ta en närmare titt på vad allmode kläder innebär och varför de är viktiga för din stil.

Allmode Kläder

1. Vad är Allmode Kläder? Allmode kläder är plagg som är utformade för att vara enkla att mixa och matcha med andra plagg. Dessa plagg är vanligtvis i neutrala färger som svart, vitt, grått, beige och navyblått. De har en tidlös design och är gjorda av högkvalitativa material som håller över tid. Exempel på allmode plagg inkluderar en vit skjorta, en klassisk blazer, ett par välsittande jeans och en enkel svart klänning.

2. Varför Är Allmode Kläder Viktiga? Allmode kläder är viktiga av flera skäl:

 • Mångsidighet: Dessa plagg kan bäras i olika sammanhang. En vit skjorta kan vara lika lämplig på kontoret som på en kväll ute.
 • Tidsbesparing: Genom att ha ett antal allmode plagg i din garderob minskar du beslutströtthet och sparar tid när du väljer vad du ska ha på dig varje dag.
 • Hållbarhet: Genom att investera i högkvalitativa allmode kläder minskar du behovet av att köpa nya plagg varje säsong. Det är ett mer hållbart sätt att klä sig.
 • Kreativitet: Allmode kläder ger dig en bas att bygga på. Du kan lägga till personliga accenter och accessoarer för att skapa din unika stil.

3. Exempel på Allmode Plagg:

 • Vit Skjorta: En vit skjorta är en av de mest allsidiga plagg du kan äga. Du kan bära den med jeans för en avslappnad look eller med en kostym för en mer formell stil.
 • Blazer: En klassisk blazer är perfekt för att skapa en sofistikerad look. Du kan bära den över en enkel T-shirt och jeans eller över en klänning.
 • Svarta Byxor: Ett par välsittande svarta byxor är oumbärliga. De kan användas för både arbete och fritid och är enkla att matcha med andra plagg.
 • Kashmirtröja: En mjuk och varm kashmirtröja är perfekt för kalla dagar. Den kan bäras ensam eller som en extra lager under en jacka eller blazer.

4. Skapa Din Egen Allmode Garderob För att skapa din egen allmode garderob börja med att investera i några grundläggande plagg som du älskar och känner dig bekväm i. Fokusera på kvalitet över kvantitet och välj plagg som passar din personliga stil. Med rätt allmode plagg i din garderob kommer du alltid att ha något att ta på dig, oavsett tillfälle eller säsong.

Allmode kläder är nyckeln till en smart och tidlös garderob. Genom att investera i dessa plagg kommer du att kunna skapa en mängd olika outfits och se alltid stilfull ut. Så gå ut och leta efter de allmode plagg som passar dig bäst och skapa en garderob som är både funktionell och modeframåt.

Stockholmsstil Killar

1 Sep 2023

Stilsäkerhet för Killar i Stockholm: En Guide till Stockholmsstilen

Stockholm är känt för sin distinkta och tidlösa modekultur. Stockholmsstilen, som ofta beskrivs som minimalistisk, elegant och funktionell, är något som många män i staden omfamnar. Om du är intresserad av att adoptera Stockholmsstilen och klä dig med enkelhet och stil, så har du kommit till rätt plats. Här är en guide till att omfamna Stockholmsstilen som en man.

Stockholmsstil Killar

1. Less is More: Minimalism En av de mest kända kännetecknen för Stockholmsstilen är minimalism. Håll dig till enkla, rena linjer och undvik överflödiga detaljer. Investera i tidlösa och välkonstruerade plagg som är lätta att matcha med varandra. Ett par kvalitativa vita skjortor, en välpassande mörk kostym och ett par minimalistiska sneakers kan vara kärnan i din garderob.

2. Monokroma Färger Stockholmarna älskar sina monokroma färger, särskilt svart, vitt, grått och navyblått. Dessa färger är enkla att matcha och ger en sofistikerad look. Försök att hålla dig till en färgpalett när du sätter ihop dina outfits för den mest autentiska Stockholmsstilen.

3. Kvalitet över Kvantitet I Stockholmsstilen är det kvaliteten på dina kläder som verkligen räknas. Investera i plagg av hög kvalitet som kommer att hålla över tid. Tänk på material som ull, kashmir och bomull. Ett välskräddat plagg i högkvalitativt material kan vara en bättre investering än flera billigare alternativ.

4. Funktionella Plagg Stockholmsstilen är inte bara estetiskt tilltalande; den är också funktionell. Satsa på plagg som är bekväma och anpassade till det nordiska klimatet. Ett snyggt och varmt vinterjacka och vattentäta skor är oumbärliga i Stockholm.

5. Accessoarer med Måtta Stockholmarna håller det enkelt när det kommer till accessoarer. Ett stilrent armbandsur, ett par klassiska solglasögon och en snygg skärmmössa kan vara allt du behöver för att komplettera din look.

6. Väskor och Ryggsäckar En väska är ett viktigt accessoar för Stockholmsstilen. En minimalistisk och välkonstruerad väska eller ryggsäck kan vara både praktisk och snygg. Välj en modell som passar din livsstil och behov.

7. Självförtroende och Hållning Det sista och viktigaste elementet i Stockholmsstilen är självförtroende och hållning. Bär dina kläder med stolthet och självförtroende, oavsett om du är klädd i en kostym eller jeans och en T-shirt. Det är självsäkerheten som verkligen gör stilen komplett.

Stockholmsstilen för killar handlar om att omfamna enkelhet, kvalitet och funktion. Genom att investera i tidlösa plagg och hålla fast vid grundläggande principer för minimalism kan du skapa en stil som är både elegant och funktionell. Så ta inspiration från Stockholms gator och omfamna denna tidlösa och sofistikerade stil.

De bästa accessoarerna för att höja din outfits stilnivå

16 Jul 2023

Accessoarer är kraftfulla verktyg när det gäller att höja stilnivån på dina outfits. De kan ge en touch av personlighet, lägga till intressanta detaljer och ta din look från bra till fantastisk. I detta blogginlägg kommer vi att utforska några av de bästa accessoarerna som kan hjälpa dig att lyfta din stil och skapa en unik och uttrycksfull look.

De bästa accessoarerna för att höja din outfits stilnivå

 1. Snygga solglasögon: Ett par snygga solglasögon är en tidlös accessoar som inte bara skyddar dina ögon från solens strålar utan också ger dig en air av mystik och stil. Välj ett par som passar din ansiktsform och personliga stil. Oavsett om du gillar klassiska pilotglasögon, retroinspirerade cat eye eller moderna ramar i färgglada nyanser, kommer solglasögon att ge din outfit en extra touch av sofistikering.

 2. Statement-smycken: Statement-smycken är perfekta för att lägga till en färgklick eller en intressant detalj till din outfit. En stor och färgstark halsband, örhängen med unika former eller armband med spännande mönster kan ge din look en omedelbar wow-faktor. Välj ett statement-smycke som passar din personliga stil och våga bära det självsäkert.

 3. En elegant handväska: En elegant handväska kan vara kronan på verket i din outfit. Investera i en tidlös design och kvalitetsmaterial som passar din stil och behov. En väska i en neutral färg som svart, beige eller marinblå kan vara mångsidig och passa till olika outfits. En väl vald handväska kan inte bara förvara dina ägodelar, utan också höja stilnivån på hela din look.

 4. En snygg hatt: En hatt är inte bara praktisk för att skydda dig mot solen eller kylan, utan också en fantastisk accessoar för att sätta stilen på din outfit. En bredbrättad solhatt, en snygg fedora eller en mönstrad keps kan ge din look en trendig och sofistikerad touch. Välj en hatt som passar din ansiktsform och våga bära den med självförtroende.

 5. En vacker scarf: En scarf är ett mångsidigt och stilfullt tillbehör som kan användas på många olika sätt. Du kan knyta den runt halsen, använda den som ett bälte, linda den runt handväskan eller använda den som ett huvudband. Välj en scarf i en färg eller mönster som kompletterar din outfit och låt den ge din look en extra touch av elegans.

 6. En klocka: En snygg klocka är inte bara praktisk för att hålla koll på tiden, utan också en tidlös accessoar som kan ge din look en sofistikerad touch. Välj en klocka med en stilren design och en rem i en färg och material som passar din personliga stil. En klassiskt silver- eller guldfärgad klocka med en enkel urtavla kan vara en tidlös och elegant komplettering till din outfit.

Genom att använda dessa accessoarer kan du enkelt höja stilnivån på dina outfits och uttrycka din personliga stil. Kom ihåg att accessoarer handlar om att våga experimentera och ha kul med din stil. Välj de accessoarer som passar din personliga smak och våga bära dem självsäkert. Låt accessoarerna vara en förlängning av din personlighet och låt dem ta din stil till nya höjder.

10 moderegelbrott som är värda att bryta

16 Jul 2023

Modereglerna har funnits länge och ger riktlinjer för hur man "ska" klä sig. Men ibland är det roligt och befriande att bryta mot dessa regler och skapa sin egen unika stil. I detta blogginlägg kommer vi att utforska 10 moderegelbrott som faktiskt kan vara värda att bryta för att uttrycka din personlighet och skapa spännande och unika outfits.

10 moderegelbrott som är värda att bryta

Blanda mönster och färger: Traditionellt sett har man undvikit att blanda olika mönster och färger, men att göra det kan faktiskt ge liv och energi till en outfit. Var modig och experimentera med olika mönster och färger för att skapa en unik och iögonfallande look.

Kombinera olika stilar: Kasta ut tanken att du måste hålla dig till en specifik stil. Blanda till exempel sportkläder med eleganta plagg eller rockiga element med feminina detaljer. Att blanda olika stilar kan skapa intressanta kontraster och ge din outfit en personlig touch.

Bär vitt efter Labor Day: Den gamla regeln om att inte bära vitt efter Labor Day har blivit alltmer föråldrad. Vitt är en fräsch och elegant färg som kan bäras året runt. Var inte rädd för att rocka en vit klänning eller ett par vita byxor även efter sommaren.

Mixa dyrt och budget: Det finns inget fel i att blanda dyra designerplagg med prisvärda fynd. Att skapa en outfit med en mix av olika prisnivåer kan ge en intressant dynamik och visa upp din förmåga att hitta unika och prisvärda plagg.

Bär kläder som passar dig och inte enligt storlekstabeller: Glöm inte att storlekstabeller är riktlinjer och inte absoluta sanningar. Det viktigaste är att kläderna passar och framhäver din kroppsform på ett smickrande sätt. Var inte rädd för att testa olika storlekar och hitta de plagg som gör dig bekväm och självsäker.

Blanda metallfärger: Traditionellt sett har man följt regeln att matcha alla metallfärger i sin outfit, men att blanda olika metaller kan skapa en intressant och eklektisk look. Kombinera silver och guld eller roséguld för att skapa en modern och personlig stil.

Bär sneakers till formella tillfällen: Det är inte längre en regel att man måste bära klackar eller formella skor till formella tillfällen. Att kombinera en elegant klänning eller kostym med ett par snygga sneakers kan ge en avslappnad och modern twist till din outfit.

Korta klänningar eller kjolar för långa ben: Du behöver inte nödvändigtvis vara lång för att bära korta klänningar eller kjolar. Låt inte traditionella regler begränsa dig. Om du älskar en kort klänning eller kjol, rocka den självsäkert oavsett längden på dina ben.

Bär vitt på vintern: Det finns inget fel i att bära vitt under vintermånaderna. Vit är en elegant och vacker färg som kan ge en fräsch och ren look till vinteroutfits. Prova att bära en vit kappa eller en vit stickad tröja för en chic vinterstil.

Uttryck din egen stil: Den viktigaste regeln att bryta är att följa din egen stil och inte låta andras åsikter styra ditt modeval. Klä dig för dig själv och uttryck din personlighet genom din stil. Var kreativ, modig och självsäker i ditt modeval.

Genom att bryta moderegelbrott kan du utforska och skapa din egen unika stil. Ha kul med dina kläder, våga vara annorlunda och framför allt, låt mode vara ett sätt att uttrycka dig själv och visa upp din kreativitet. Var trendig, men framför allt var autentisk och stolt över den du är.

5 tidlösa klädesplagg som aldrig går ur modet

16 Jul 2023

Modet förändras ständigt, men det finns några klädesplagg som är tidlösa och alltid håller sig aktuella oavsett trender. Att investera i sådana plagg är ett smart sätt att bygga en hållbar och stilfull garderob. I detta blogginlägg kommer vi att utforska fem tidlösa klädesplagg som aldrig går ur modet och som du kan använda år efter år.

 1. Denimjacka: En denimjacka är en klassiker som passar perfekt för både kvinnor och män. Den kan enkelt stylas för olika tillfällen och är perfekt att bära över en t-shirt eller klänning. Denim är ett tidlöst material som åldras vackert och blir bara bättre med tiden. Välj en klassisk blå färg för en tidlös look eller våga experimentera med olika tvättar och detaljer.

 2. Liten svart klänning: Den lilla svarta klänningen är en ikonisk garderobsstapel som passar vid alla tillfällen, från formella evenemang till en kväll ute på stan. Den är enkel, elegant och alltid rätt. Välj en klänning i en passform som kompletterar din kroppsform och satsa på tidlösa detaljer som en klassisk halsringning eller en enkel siluett.

 3. Vita sneakers: Ett par vita sneakers är ett mångsidigt och tidlöst skoval som kan bäras med nästan vilken outfit som helst. De ger en avslappnad och modern touch till både klänningar, jeans och shorts. Välj en stil som passar din personliga smak, vare sig det är en klassisk canvasmodell eller en mer sportig variant.

 4. Vit skjorta: En vit skjorta är ett mångsidigt plagg som kan kläs upp eller ner beroende på tillfälle. Den fungerar lika bra på kontoret som på en avslappnad brunch. Välj en kvalitativ skjorta i en passform som passar din kroppsform och satsa på tidlösa detaljer som en klassisk krage och enkel knappslå.

 5. Svarta byxor: Ett par välklädda svarta byxor är en viktig del av en tidlös garderob. De kan bäras vid olika tillfällen och fungerar både för arbete och mer formella evenemang. Välj en passform som passar din kroppsform och satsa på högkvalitativt material som håller formen och ser professionellt ut.

Genom att investera i dessa tidlösa klädesplagg kan du skapa en stilfull och hållbar garderob som håller över tid. Kombinera dem med trendiga accessoarer eller andra plagg för att sätta din personliga prägel på din outfit. Kom ihåg att tidlösa plagg är grundstommen i din garderob och kan enkelt anpassas till olika stilar och trender.

Köpa second hand kläder

5 Jul 2023

Få stilen du älskar till ett bråkdelspris: Varför köpa second hand kläder?

Att köpa second hand kläder har blivit allt mer populärt och det är ingen överraskning. Det finns många anledningar till varför fler och fler människor väljer att ge sig ut på jakt efter vintage och begagnade kläder. Här är några av de främsta fördelarna med att köpa second hand kläder och varför det kan vara ett smart val för både plånboken och planeten.

Köpa second hand kläder

 1. Unik stil: Att köpa second hand kläder ger dig möjligheten att skapa en unik stil som sticker ut från massproduktionens likformighet. Du kan hitta unika plagg och accessoarer från olika tidsperioder och stilar som inte längre finns att köpa i vanliga butiker. Det ger dig chansen att sätta din personliga prägel på din klädstil och skapa en unik garderob.

 2. Kvalitet och hållbarhet: Många second hand-kläder är tillverkade med hög kvalitet och har en hållbarhet som gör att de kan användas i många år framöver. I motsats till massproducerade kläder av sämre kvalitet, kan du hitta välkonstruerade plagg som kommer att hålla länge. Genom att köpa second hand bidrar du till att minska textilavfallet och främjar en mer hållbar konsumtion.

 3. Ekonomiskt förmånligt: Ett av de mest uppenbara fördelarna med att köpa second hand kläder är priset. Du kan spara en betydande summa pengar genom att köpa begagnat istället för att köpa helt nya kläder. Ofta kan du hitta märkeskläder till bråkdelen av priset jämfört med vad de skulle kosta nya. Detta gör det möjligt för dig att få tag i kvalitetsplagg utan att tömma plånboken.

 4. Minskad miljöpåverkan: Modeindustrin är en av de mest miljöförstörande branscherna i världen. Genom att köpa second hand kläder minskar du efterfrågan på nyproduktion och därmed minskar du den negativa miljöpåverkan som är förknippad med textiltillverkning. Du ger kläder ett nytt liv istället för att de ska hamna på soptippen.

 5. Vintage och retro charm: För dem som älskar vintage- och retrostilen finns det inget bättre sätt att uppnå den autentiska looken än att köpa second hand kläder. Du kan hitta tidlösa plagg från förra decennierna som inte bara är unika, utan också bär på en historisk charm och karaktär.

 6. Möjlighet till upptäckter: Att ge sig ut på second hand-shopping kan vara som en skattjakt. Du vet aldrig vilka fantastiska fynd du kan göra och vilka oväntade skatter du kan hitta. Det är en rolig och spännande upplevelse att utforska olika second

Olika trender 2023

5 Jul 2023

De hetaste trenderna att se fram emot år 2023

När vi närmar oss det nya året är det spännande att utforska de kommande trenderna som kommer att forma modevärlden och andra områden. Med varje nytt år kommer unika och spännande trender som sätter tonen för säsongen. Så, vad kan vi förvänta oss av 2023? Här är några av de mest framträdande trenderna att hålla ögonen på.

 1. Hållbarhet och medveten konsumtion: Med ökad medvetenhet om miljöpåverkan och socialt ansvar har hållbarhet blivit en av de starkaste trenderna. Modeindustrin har börjat fokusera på återvunna material, etiska produktionsmetoder och cirkulär ekonomi. I år kommer vi att se ännu större engagemang för hållbarhet och en ökning av miljövänliga alternativ på marknaden.

 2. Färgexplosion: Efter några år av mjuka pasteller och neutrala toner är det dags för en färgexplosion. 2023 kommer att vara fylld med livliga och djärva färger. Förvänta dig att se intensiva nyanser som elektrisk blå, saftigt persika, lysande gult och intensivt grönt dominera catwalken och butikshyllorna.

 3. Vintage-inspiration: Retro är tillbaka! Modet från förra decennierna kommer att göra en stor comeback under 2023. Tänk dig 70-talets bohemiska vibbar, 80-talets uttrycksfulla neonfärger och 90-talets minimalistiska estetik. Vintage-inspiration kommer att vara synlig i kläder, accessoarer och till och med frisyrer.

 4. Hållbara materialval: Utöver hållbarhetstrenden kommer vi att se en ökad användning av naturliga och organiska material. Bomull, linne, hampa och återvunna fibrer kommer att vara populära val för kläder och accessoarer. Dessa material erbjuder inte bara miljöfördelar utan ger också en unik och naturlig estetik till klädesplagg.

 5. Teknologiska innovationer: Teknologi fortsätter att påverka modebranschen på olika sätt. Vi kommer att se integrationen av smarta tyger och bärbar teknik i kläder. Från solpaneler som genererar el till inbyggda sensorer för att övervaka hälsa och välbefinnande, kommer teknologi att ge nya funktioner och dimensioner till modevärlden.

 6. Individualitet och personlig stil: 2023 kommer att präglas av en stark betoning på individualitet och personlig stil. Modetrender kommer att vara mer inkluderande och varierade för att omfamna olika kroppstyper, etniciteter och kulturella uttryck. Det handlar om att uttrycka sig själv och visa sin unika stil.

Att hålla koll på trenderna hjälper dig att vara inspirerad och uppdaterad i din klädstil. Kom ihåg att mode är en form av självuttryck och det viktigaste är att känna dig bekväm och självsäker i det du bär. Låt 2023 bli året då du vågar utforska nya stilar och uttryck, samtidigt som du håller dig trogen din egen personliga stil.

Laga hål i jeans

4 Jul 2023

Är dina favoritjeans drabbade av ett irriterande hål? Oroa dig inte! Vi har den perfekta guiden för att hjälpa dig laga hål i jeansen och förlänga livslängden på dina älskade plagg. Att laga hål i jeans behöver inte vara svårt, och med rätt teknik och material kan du få dina jeans att se så gott som nya ut igen.

Det första steget är att förbereda dina verktyg och material. Du kommer att behöva nål och tråd, en sax, en nåldyna eller nålplatta, samt en bit denimtyg eller ett lapptäcke för att täcka hålet. Att använda ett denimtyg i samma färg som dina jeans ger det mest osynliga resultatet.

När du har alla verktyg redo, kan du börja laga hålet. En bra metod är att använda en kombination av hand- och maskinsömnad. Först, klipp bort lösa trådar och jämna till kanterna på hålet. Placera sedan det valda denimtyget på insidan av jeansen, så att hålet täcks helt. Detta kommer att fungera som en förstärkning.

Nu är det dags att sy! Använd en matchande tråd och börja med att göra några grundläggande stygn runt hålets kanter för att fästa tyget. Sedan kan du fortsätta med att göra små stygn längs kanterna på hålet. Var noga med att hålla stygnen små och jämnt fördelade för att undvika att det syns på utsidan.

För att göra lagningen ännu mer hållbar kan du även använda en symaskin. Om du har tillgång till en symaskin, kan du använda den för att göra en raksöm runt hålets kanter. Detta kommer att ge extra stabilitet och se till att lagningen håller över tid.

När du har sytt klart, kan du trimma eventuella överflödiga trådar och prova jeansen för att se hur resultatet blev. Om du är nöjd kan du klippa bort det överflödiga tyget på insidan av jeansen, men se till att inte klippa för nära sömmen.

Att laga hål i jeans är ett utmärkt sätt att förlänga livslängden på dina favoritplagg och minska slöseriet. Med rätt verktyg och teknik kan du själv enkelt reparera hål och återuppliva dina jeans. Så var inte ledsen över hål i dina jeans - se det som en möjlighet att visa upp din kreativitet och skapa ett unikt, personligt plagg som håller länge.

Vintermode 2023

4 Jul 2023

Välkommen till vår spännande guide till vintermodet 2023!

Denna säsong bjuder på en härlig mix av stil och funktionalitet som kommer att hålla dig varm och trendig. Oavsett om du är en modeentusiast eller bara vill se fantastisk ut när temperaturen sjunker, har vi allt du behöver för att navigera i vintermodets värld.

En av de hetaste trenderna för vintermode 2023 är användningen av jordnära toner. Inspirerad av naturen själv, omfamnar denna trend färger som brun, olivgrön och rost. Dessa nyanser ger en känsla av värme och elegans till din vintergarderob. Kombinera en snygg olivgrön kavaj med en brun tröja och ett par rostfärgade byxor för en sofistikerad och trendig look.

Vintermode 2023

Vidare är lager-på-lager-stilen ett måste för vintern 2023. För att hålla dig varm och stilfull samtidigt kan du experimentera med att bära flera plagg samtidigt. En trendig kombination kan vara att bära en stickad tröja över en skjorta och para ihop det med en snygg rock. Komplettera looken med mönstrade strumpbyxor och ett par robusta kängor för att verkligen ge din outfit det där extra.

När det kommer till ytterplagg, är dunjackor och parkas ett populärt val för vintermodet 2023. Dessa jackor är både varma och stilrena, och de finns i olika längder och färger för att passa alla smaker. En lång dunjacka i en neutral färg som svart eller beige kan vara perfekt för både vardagliga och mer formella tillfällen.

Accessoarer är viktiga för att fullända din vinterlook. Varför inte prova på en mönstrad halsduk eller en klassisk mössa för att ge din outfit lite extra charm? För att hålla händerna varma och samtidigt vara trendig kan du satsa på ett par elegant vantar i läder eller stickat material.

Sist men inte minst, se till att dina fötter är redo för vinterns utmaningar. Ett par robusta stövlar eller kängor med bra grepp är ett måste när du navigerar på snöiga gator. Välj en modell som både är bekväm och stilren för att få det bästa av båda världar.

Vintermodet 2023 erbjuder en rad spännande trender att utforska. Ta chansen att experimentera med jordnära färger, lager-på-lager-stilen och snygga ytterplagg för att skapa en look som är både trendig och funktionell. Glöm inte att komplettera din outfit med accessoarer och bekväma skor för att verkligen sätta pricken över i:et. Med dessa tips är du redo att möta vintern med stil och självförtroende!

Nytt Mode 2024

13 Mar 2023

Nytt Mode 2024: Vad kan vi förvänta oss?

Även om 2023 inte ens har slutat, tänker vi redan på vad som kan vara på modescenen nästa år. Mode är en bransch som alltid rör sig framåt, och varje år dyker det upp nya trender som fångar vårt intresse. Här är några av de trender som vi tror kan vara stora inom mode under 2024.

Ett Återvändande till Minimalism

Efter flera år av färgglada och överdådiga trender, kan 2024 vara året när vi återvänder till en mer minimalistisk stil. Vi kan se en ökning av enfärgade och enkla kläder, där kvaliteten och detaljerna är de viktigaste faktorerna. Färger som vitt, svart, beige och grått kan dominera paletten, och vi kan se stilrena plagg som bygger på skärning och material.

Läderdetaljer

Läder har varit en populär trend de senaste åren, men under 2024 tror vi att det kommer att bli ännu mer vanligt med läderdetaljer på kläder. Det kan vara allt från enkla knappar och dragkedjor, till stora läderdetaljer på jackor, klänningar och kjolar. Detta ger en rå och edgy känsla till din outfit och kan användas för att skapa en statementlook.

Sustainable Fashion

Det är ingen hemlighet att modeindustrin är en av de mest miljöskadliga branscherna i världen. Under 2024 kan vi förvänta oss att allt fler designers och klädmärken fokuserar på hållbarhet och etiska val i produktionen av sina kläder. Detta kan inkludera användning av återvunnet material, koldioxidneutral produktion och minskad avfallshantering.

Stora Mönster

2024 kan också vara året då vi ser fler stora och djärva mönster på kläder. Stora blommor, geometriska mönster och djurtryck kan dominera på catwalken och i butikerna. Dessa plagg kan vara enkla att styla och använda för att skapa en hel outfit eller bara som en accent för att piffa upp en annars simpel outfit.

Athleisure

Athleisure är en trend som har varit populär i flera år, men under 2024 kan vi se att trenden utvecklas ytterligare. Vi kan förvänta oss fler kläder som kombinerar sport- och vardagsstil, som t.ex. leggings med dressade toppar och sneakers med klänningar. Detta ger en bekväm och trendig look som fungerar både på gymmet och på stan.

Nytt Mode 2023

13 Mar 2023

Nytt Mode 2023: Trender att se upp för

Mode är en ständigt föränderlig bransch, och varje år kommer med nya trender och stilar som gör att vi tittar på våra garderober med nya ögon. Med 2023 runt hörnet finns det några trender som vi redan ser på catwalken och som förväntas bli stora under det nya året. Här är några av de trendiga stilarna som du kan se fram emot att bära i 2023.

Färgstarka Plagg

2023 kommer att vara året för de vågade och färgglada kläderna. Färgerna kommer att vara djärva och levande, vilket gör att de sticker ut i mängden. Tänk på en färgglad klänning i grönt eller rosa, eller ett par byxor i blått eller rött. Denna trend är perfekt för att skapa en fräsch och ungdomlig look.

 

Oversized Kläder

En annan trend som vi ser mer och mer av är oversized kläder. Denna stil har varit populär i några år nu, men 2023 kommer den att bli ännu mer framträdande. Vi kommer att se stora kappor, långa tröjor och baggy byxor. Detta ger dig möjlighet att vara både bekväm och trendig samtidigt.

Skinnkläder

Skinnkläder är en annan trend som är på uppgång inför 2023. Detta inkluderar inte bara skinnjackor och -byxor, utan också skinnkjolar och klänningar. Skinn ger en tuff och edgy känsla till din outfit och kan användas för att skapa en hel outfit eller bara som en accent för att ge din look lite extra kant.

Blommigt Tryck

Blommigt tryck har varit en trend i flera år nu, men det ser ut som att det kommer att fortsätta vara populärt under 2023. Det blommiga trycket kan användas på allt från klänningar till byxor, och ger en romantisk och kvinnlig känsla till din outfit. Det är också en trend som är lätt att anpassa efter din personliga stil, oavsett om du vill ha något mer subtilt eller djärvt.

Accessoarer

Inget outfit är komplett utan accessoarer, och 2023 kommer det att finnas många trender inom detta område. En av de stora trenderna är att använda hårklämmor med pärlor eller strass, eller att använda hårband med mönster. Solglasögon med färgade glasögon är också en trend som växer sig starkare, liksom statementörhängen och stora halsband.

Sammanfattningsvis ser det ut som att 2023 kommer att bli ett spännande år för mode. Med en färgstark palett, oversized kläder, skinnkläder och blommiga tryck, finns det något för alla. Kom ihåg att anpassa trenderna efter din egen personliga stil och att ha kul med din garderob!

Allt du behöver veta om mode

5 Mar 2023

Allt du behöver veta om mode

Vad är mode?

Mode är ett ämne som berör oss alla. Oavsett om vi är medvetna om det eller inte så påverkar mode vad vi väljer att klä oss i varje dag. Men vad är egentligen mode?

Mode handlar inte bara om att följa trender, utan även om att använda kläder och accessoarer som uttryck för sin personlighet. Det handlar om att välja plagg som man trivs i och som förmedlar det man vill uttrycka.

En viktig aspekt av mode idag är hållbarhet. Vi måste börja tänka mer på miljön och vår konsumtion av kläder och accessoarer. En del av detta handlar om att välja plagg av högre kvalitet som kan användas under en längre tid. Det handlar också om att köpa second-hand och att välja material och tillverkningsmetoder som är bättre för miljön.

Här är några tips för att bli mer hållbar i din modekonsumtion:

 1. Köp second-hand eller byt kläder med vänner och familj istället för att köpa nya plagg.
 2. Välj plagg av högre kvalitet som kan användas under en längre tid.
 3. Välj material som är mer miljövänligt, till exempel ekologisk bomull eller återvunnen polyester.
 4. Välj plagg som tillverkats på ett etiskt och rättvist sätt.
 5. Köp kläder från märken som arbetar för en hållbar modeindustri.

Genom att bli mer medvetna om vårt modeval kan vi alla bidra till en mer hållbar framtid. Låt mode vara ett uttryck för din personlighet samtidigt som du tänker på miljön och vår planet.

Måste man boka Flyttstädning?

1 Aug 2022

Det är en fråga många ställer när man har flyttat ut sin hyresrätt eller sålt sin bostadsrätt. Det är förmodligen högst rekomenderat att anlita ett städbolag för att göra en Flyttstädning då Checklistan folk har är lång och nogrann. Det kan kännas lätt att städa själv men man upptäcker snabbt att det tar lång tid och flyttprocessen är stressig. Därför rekomenderar vi att anlita någon för Flyttstädning. Om det är så att ni ska sälja er bostad så kommer förmodligen er mäklare också att rekomendera er till att boka Flyttstädning.

Måste man boka flyttstädning?

När du anlitar ett bolag borde du kolla upp följande :

 • Att dom är försäkrade
 • Har garanti på städningen
 • Är ett seriöst bolag
 • Erbjuder komplett flyttstädning

 

Om allt detta erbjuds så kan man med gott samvete boka Flyttstäd om priset är rimligt givetvis.

Bättre pris vid Flytt&Städ?

Det finns även ett gäng städfirmor där ute som erbjuder paketlösningar med Flytt&Städ. Det är ganska vanligt att man får en paketrabatt när man bokar både flytt & städ. Priserna på flyttstädning kan vara mellan 1500 - 1800 Kr Efter Rutavdraget. Ett fast pris är även mer rekomenderat än timpris eller per kvm.

 

Vi hoppas detta gav er någon insikt i ert beslut.